Σύμπαν και άνθρωπος

Όλα στο σύμπαν αφορούν τη μεταμόρφωση.Η ζωή μας μοιάζει με τις σκέψεις που τη διαμορφώνουν.

Μάρκος Αυρήλιος

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

TΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Οι τεχνικές διαλογισμών που θα κάνεις μαζί μου. Είναι τεχνικές ωφέλιμες για όλους και ειδικά γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται για την πνευματική τους εξέλιξη υγεία και ευεξία.Ειναι τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να βρείς τον διαλογισμό μέσα σου.
Το Vipassana είναι ο διαλογισμός της αναπνοής,σε φέρνει σε επαφή με το σώμα σου μέσα απο συγκεκριμένη τεχνική και διοχέτευση της αναπνοής σε σημεία του σώματος ερχόμαστε σε επίγνωση της αναπνοής και βοηθάμε το σώμα και τον νου να έρθουν σε βαθιά ηρεμία.

Το kundalini (απογευματινός διαλογισμός) στα πρώτα δύο στάδια είναι κινητικός διαλογισμός. Στο πρώτο στάδιο γίνεται μια ειδική τεχνική,που αφυπνίζει την κουνταλίνι, τη βασική ενέργεια του ανθρώπου και τη βοηθάει να κινηθεί από τα χαμηλότερα κέντρα στα υψηλότερα. Συνεχίζει με χαλαρωτικές χορευτικές κινήσεις, και στα δύο τελευταία στάδια της τεχνικής αυτής υπάρχει σιωπή και παρατήρηση.

Το Νadabrahma (απογευματινός διαλογισμός) είναι καθηστικός, εσωτερικός διαλογισμός που απευθύνεται στη σχέση σου με το "πάρε -δώσε" της ζωής σε όλα τα επίπεδα και ενεργοποιεί την αποδοχή και την αγάπη. Το πρώτο στάδιο ξεκινάει με έναν εσωτερικό ηχο και νιώθεις να αδειάζεις έτοιμος να γεμίσεις με νεα ενέργεια.

Το Ντεβαβάνι είναι η θεϊκή φωνή που μιλά μέσα από τον διαλογιστή ο οποίος γίνεται σαν ένα άδειο δοχείο. Ο διαλογισμός αυτός βοηθάει να χαλαρώσει ο συνειδητός νους.

Το Chakra Breathing θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις επίγνωση-συνείδηση των επτά κέντρων σου -τσακρας -και να βιώσεις τις διαφορετικές αποχρώσεις της ποιότητάς τους.
Το chakra sounds o ήχος που μιλάει σε καθε τσάκρα.Η συνειδητότητα και η επαφή με τον ήχο του καθε τσάκρα μπορεί να σε οδηγήσει σε μια μοναδική εμπειρία.

Το Μαντάλα είναι μία δυνατή, καθαρτική τεχνική, που κεντράρει τον διαλογιζόμενο με φυσικό τρόπο δημιουργώντας έναν κύκλο ενέργειας.

Το Νάταρατζ (πρωινός διαλογισμός) είναι  ο διαλογιστικος χορός και πλήρης διαλογισμός μαζί για απελευθέρωση.

Το Gourishankar (βραδινός διαλογισμός) βοηθάει να καθαρίσει η όραση είναι μια τεχνική που στα δύο πρώτα μέρη επικεντρώνεται στην αναπνοή και προετοιμάζουν τον διαλογιστή για το αυθόρμητο Λάτιχαν του τρίτου μέρους.
Darkness Meditation
Ένας διαλογισμός με το σκοτάδι.
Αυτός ο διαλογισμός σε βοηθάει να μπεις σε ιδανικές σιωπές μέσα σου.
Αποτελείται από δύο στάδια, μισή ώρα το καθένα.
Be aware
Ένας διαλογισμός μίας ώρας, με 4 στάδια.
Μείνε συνειδητός στο πώς αισθάνεσαι.
Αν απολαύσεις αυτόν τον διαλογισμό, μπορείς να τον προεκτείνεις και στην καθημερινότητά σου, θα σε βοηθησει να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις αισθήσεις σου σαν μια πόρτα προς τη συνειδητότητα.
Divavani Meditation Διαλογισμός μιας ώρας, με 4 στάδια. Αυτός ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να βρείς το παιδί και το παιχνίδι μέσα σου.
Ντιβαβάνι σημαίνει «η θεϊκή φωνή που κινείται και μιλάει στον διαλογιστή,
ο οποίος γίνεται σαν ένα άδειο δοχείο, ένα κανάλι»,
η γνωστή γλωσσολαλιά...
1
"Ο διαλογισμός είναι φυσική κατάσταση του ανθρώπου από την οποία έχει απομακρυνθεί,ο διαλογισμός δεν είναι κάτι που έρχεται σε μας από έξω,ούτε κάτι που με προσπάθεια μπορούμε να το κατακτήσουμε, να το αποκτήσουμε ή να φτάσουμε σε αυτό.
Ο διαλογισμός είναι δικό μας εσωτερικό κομμάτι, είναι ανθρώπινη ποιότητα που έχουμε μέσα μας.

Ο διαλογισμός είναι η γαλήνη και η αρμονία σου."

Αngeliki Petrova-punam.
Meditation Teacher.
Οι διαλογισμοί γίνονται υπο την καθοδηγησή μου.

osho«Ο διαλογισμός είναι η αναζήτηση της σιωπής μέσα στην ανθρώπινη καθημερινότητα. O διαλογισμός συμβαίνει, βρίσκεσαι σε διαλογισμό, είσαι σε διαλογισμό, δεν κάνεις διαλογισμό. Ο νους του ανθρώπου βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, κινούνται σκέψεις, κινούνται επιθυμίες, κινούνται αναμνήσεις, φιλοδοξίες, ακόμα και όταν κοιμόμαστε ο νους δουλεύει, ονειρεύεται.

»Ο διαλογισμός συμβαίνει όταν δεν υπάρχει κυκλοφορία και η σκέψη έχει σταματήσει και εσύ είσαι εντελώς σιωπηλός. Η σιωπή αυτή είναι διαλογισμός. Μέσα σ’ αυτή τη σιωπή γίνεται γνωστή η αλήθεια. Διαλογισμός είναι η επίγνωση ότι δεν είμαι ο νους. Όταν αυτή η επίγνωση προχωρά σιγά-σιγά, ολοένα και βαθύτερα μέσα σου, έρχονται κάποιες στιγμές..., στιγμές σιωπής, στιγμές χώρου καθαρού, στιγμές διαφάνειας, στιγμές που μέσα σου δεν κινείται τίποτα κι όλα είναι ασάλευτα.
Εκείνες τις στιγμές θα γνωρίσεις ποιος είσαι, θα γνωρίσεις το μυστήριο τούτης της ύπαρξης.


»Κι έρχεται η μέρα, μέρα μεγάλης ευλογίας, όπου ο διαλογισμός γίνεται η φυσική σου κατάσταση. Ο νους είναι κάτι το αφύσικο. Δεν θα γίνει ποτέ η πραγματική σου φύση. Ο διαλογισμός όμως είναι κάτι εντελώς φυσικό. Κάτι που έχουμε χάσει».
Osho

 http://www.reikiworld.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου